Zespół Analizy i Technologii Żywności:
Studia inżynierskie i magisterskie: Technologia żywności, Analiza żywności, Żywność specjalna, Ocena jakości środków spożywczych i używek, Instrumentalne metody analizy żywności, Laboratorium analiz specjalistycznych, prace dyplomowe inżynierskie i magisterskie.
Zespół Przechowalnictwa i Dystrybucji Żywności:
Studia inżynierskie, magisterskie doktoranckie: Termodynamika procesowa, Podstawy chłodzenia i mrożenia żywności, Wybrane zagadnienia ruchu ciepła, Technologia chłodnictwa żywności, Chemia mrożonej żywności, Urządzenia i aparaty chłodnicze, Projektowanie linii technologicznych chłodniczego utrwalania żywności, Przechowalnictwo żywności, Żywienie człowieka i dietetyka oraz technologie gastronomiczne, Przetwórstwo produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, Projektowanie żywności nowej generacji, Innowacyjne procesy w przetwórstwie żywności, Dodatki do żywności, Surowce w produkcji żywności, Składniki prozdrowotne żywności, Właściwości fizyczne żywności.
Zespół Technologii Skrobi i Cukiernictwa:
Studia magisterskie i inżynierskie:
- Wykłady z Ogólnej Technologii żywności, Technologii gastronomicznych i Technologii węglowodanów na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – studia stacjonarne i niestacjonarne
- Wykłady z Technologii piekarstwa, Fizykochemii cukrów, Technologii cukiernictwa, Technologii skrobi, Aparatury specjalnej na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – studia dzienne – specjalizacja Technologia Skrobi i Cukiernictwa
- Laboratorium z Technologii gastronomicznych i Technologii węglowodanów na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – studia dzienne i zaoczne
- Laboratorium analizy specjalnej i technologii skrobi i cukiernictwa na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka – studia dzienne – specjalizacja Technologia Skrobi i Cukiernictwa
- Wykłady i laboratorium z Technologii żywności i potraw oraz Towaroznawstwa – na kierunku Dietetyka dla studentów Uniwersytetu Medycznego studia stacjonarne i niestacjonarne I i II stopnia