Przejdź do treści

Opracowanie nowej technologii wytwarzania czarnego czosnku o zaprogramowanych właściwościach funkcjonalnych

Europejski Fundusz Rolny

Operacja pn. „Opracowanie nowej technologii wytwarzania czarnego czosnku o zaprogramowanych właściwościach funkcjonalnych” mająca na celu opracowanie i wdrożenie produkcji tzw. Czarnego czosnku wytwarzanego poprzez poddanie czosnku procesowi maillarda oraz uzyskanie produktu o wysokiej zawartości substancji o właściwościach prozdrowotnych współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania Współpraca objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.

Beneficjent: Eugeniuszem Koczorowskim prowadzącym działalność gospodarczą pod firmą „Doradztwo Rolnicze Eugeniusz Koczorowski” w ramach konsorcjum z Politechniką Łódzką, Uniwersytetem Medycznym w Łodzi oraz Bio Cannabis Sp. z o.o.; Marcinem Tomaszewskim prowadzącym działalność gospodarczą pod firmą Marcin Tomaszewski – „Gospodarstwo Rolne”

Całkowita wartość projektu: 5 600 000,00 PLN

Dofinansowanie projektu ze środków EFRROW: 3 563 280,00 PLN

Dofinansowanie projektu z krajowych środków publicznych: 2 036 720,00 PLN

Dokument